lyhytterapia
Elämä voi tuntua raskaalta - et ole yksin
Joskus elämä tuo mukanaan hetkiä, jolloin kaikki tuntuu olevan sekaisin.
Ne ovat niitä aikoja, kun mielessä pyörivät kysymykset ja epävarmuudet, eikä suunta tunnu selvältä. Näissä hetkissä voit tuntea olosi hukassa, ja saattaa tuntua siltä, että yksin ongelmien ratkaiseminen on mahdotonta.
Ymmärryksen voima auttaa eteenpäin
Meillä ihmisillä on syvä tarve ymmärtää itseämme ja ympäröivää maailmaa. Elämän haasteita ja tunteita on kuitenkin helpompi kohdata, kun niistä saa puhua ja löytää niihin uutta näkökulmaa toisen ihmisen kanssa. Me olemme täällä auttamassa sinua löytämään ne vastaukset ja askeleet, jotka vievät kohti selkeämpää tulevaisuutta.
Löydä selkeys ja ratkaisut
Lyhytterapian tavoitteena on selkeyttää ajatuksiasi, tarjota konkreettisia työkaluja ja tukea sinua kohti henkistä tasapainoa ja hyvinvointia. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa voi auttaa sinua ottamaan selkeitä askelia eteenpäin kohti parempaa arkea.
Mitä lyhytterapia on?
Lyhytterapia on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen terapiamuoto, jossa keskitytään tämänhetkisiin haasteisiin. Sen tavoitteena on auttaa selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään uusia näkökulmia ja kehittämään konkreettisia keinoja vaikeiden tilanteiden käsittelyyn. Lyhytterapia ei keskity pelkästään ongelmiin, vaan se tukee myös tulevaisuuden voimavarojen löytämistä ja vahvistamista.
Terapia on erityisen hyödyllinen silloin, kun kohtaat stressiä tai elämäntilanteita, jotka kuormittavat mieltäsi mutta eivät estä arjessa jatkamista. Prosessi auttaa sinua rakentamaan merkityksellisiä ratkaisuja ja suuntautumaan kohti hyvinvointia, jotta voit kohdata tulevaisuuden haasteet vahvempana. Lyhytterapiassa voidaan käsitellä monenlaisia elämän pulmakohtia ja kriisejä, kuten uupumusta, jaksamisen ongelmia, ahdistusta, parisuhde- ja perheongelmia, työhön tai opiskeluun liittyviä paineita sekä itsetuntohaasteita. Lisäksi se voi tarjota tukea yksinäisyyden, surun tai muiden raskaiden tunteiden käsittelyssä.
Lyhytterapia soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa mieltä painavat asiat eivät välttämättä vaadi pitkää hoitosuhdetta, vaan pikemminkin luottamuksellista keskusteluapua ammattilaisen kanssa ja uusia näkökulmia.
usein kysytyt kysymykset
Mitkä ovat lyhytterapian vaihtoehdot?
Pikaterapia
Mikä se on? - Pikaterapia on lyhyt istunto 30min akuutteihin ja pieniin haasteisiin. Se tarjoaa nopeaa keskusteluapua, mutta ei syvällistä käsittelyä.
Pikaterapiaan ei tarvitse varata alkukartoitusta.
Alkukartoitus
Mikä se on? - Alkukartoitus on ensimmäinen askel kohti ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Tämä 15 minuutin maksuton tapaaminen antaa sinulle mahdollisuuden keskustella tilanteestasi ja tarpeistasi sekä tutustua terapeuttiin.
Tapaamisen aikana arvioimme yhdessä, miten terapia voisi parhaiten tukea sinua, ja varmistamme, että yhteistyö tuntuu luontevalta. Tämä on tärkeä hetki rakentaa luottamusta ja löytää yhteinen suunta, ennen varsinaisia käyntejä.
Alkukartoitus on pakollinen vaihe ennen varsinaista terapiaa.
Lyhytterapia
Mikä se on? - Lyhytterapia käsittelee laajempia haasteita ja se suunnitellaan alkukartoituksen perusteella. Sinun on mahdollista ostaa myös 3x tai 5x paketteina.
Mihin ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitytään?
Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa huomio ei ole niinkään ongelman alkuperässä tai syissä, vaan siinä, miten asiakkaan nykytilannetta voidaan helpottaa. Pyrimme löytämään konkreettisia keinoja, joilla asiakas voi elää paremmin ongelmansa kanssa ja löytää ratkaisuja tai uusia näkökulmia. Tärkeää on asiakkaan omat voimavarat, eikä terapeuttia nähdä ”ratkaisujen tietäjänä”, vaan rinnalla kulkijana, joka auttaa asiakasta löytämään omat vastauksensa.
Miten ratkaisukeskeinen lyhytterapia voi auttaa sinua?
Lyhytterapian tarkoitus on auttaa asiakasta hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan. Keskustelun kautta pyrimme muuttamaan ongelmakeskeisyyden voimavarakeskeisyyteen. Jokaisella on vahvuuksia, joita voidaan hyödyntää parempaan hyvinvointiin. Lyhytterapian pituus riippuu asiakkaan tarpeista – joskus yksi käynti riittää, mutta usein tarvitaan useampi käynti, jotta pysyviä muutoksia saadaan aikaan.
Kuinka monta kertaa lyhytterapiassa käydään?
Lyhytterapia on joustava terapiamuoto, ja käyntien määrä riippuu asiakkaan tarpeista. Kertaterapia on mahdollinen, jolloin käydään vain kerran. Toisaalta, terapia voi jatkua myös pidempään, esimerkiksi 5-10 käyntiä, riippuen asiakkaan tilanteesta ja tarpeista.
Mitä tapahtuu lyhytterapian alussa?
Lyhytterapian alussa asetetaan konkreettinen tavoite, jonka avulla terapia etenee. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaan arkea ja elämää. Tavoitteet voivat olla pieniä, mutta niiden avulla pyritään aikaan saamaan positiivinen muutos. Tapaamiset ovat lähtökohtaisesti etänä.
Mihin tilanteisiin ratkaisukeskeinen lyhytterapia voi auttaa?
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia voi auttaa monenlaisissa elämäntilanteissa ja mielen haasteissa, kuten:
• Stressi ja ahdistus
• Elämäntapahtumat, kuten läheisen kuolema tai vakava sairastuminen
• Työuupumus ja paineet työelämässä
• Opiskeluun liittyvät haasteet
• Ero tai parisuhdeongelmat
• Elämäntilanteen muutokset, kuten eläköityminen tai työttömyys
• Suru, kriisit ja elämänmuutokset
Mitä lyhytterapia ei ole?
Lyhytterapia ei ole pitkän aikavälin psykoterapiaa eikä syvällistä menneisyyden käsittelyä. Se ei myöskään ole mielenterveyden häiriöiden diagnosointia tai lääkinnällistä hoitoa. Lyhytterapia keskittyy nykyhetken haasteisiin ja ratkaisujen löytämiseen, eikä sen tavoitteena ole käsitellä monimutkaisia tai vakavia psyykkisiä ongelmia pitkäkestoisesti. Lisäksi lyhytterapeutti ei anna valmiita vastauksia, vaan ohjaa asiakasta itse oivaltamaan ratkaisuja ja löytämään omat voimavaransa tilanteen käsittelyyn.
Uudet oivallukset, kestävät muutokset
Miten pääsen alkuun?
Olemme tukenasi alusta alkaen